Judovereniging KODOKAN bestaat 50 jaar!

Judovereniging KODOKAN te Sint Anthonis is in 1969 opgericht en viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. In de voormalige gymzaal aan de Grotestraat in Oploo is het allemaal begonnen. Nu, 50 jaar later, zijn we gevestigd in de dojo van het MFA Oelbroeck in Sint Anthonis.

De seizoenafsluiting is dit jaar i.v.m. met het jubileum feestelijk gevierd met een sportief tintje. Alle leden mochten deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten bij Fitland in Mill. De dag werd gezamenlijk afgesloten. Voor iedereen was er nog iets lekkers te eten en te drinken. I.v.m. de jarenlange en tomeloze inzet, zijn tijdens deze feestelijke afsluiting Henk Toonen, Cris Heesemans en Cor Bongers benoemd tot erelid van judovereniging KODOKAN. 

JUDO betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Het is een leuke sport, een kunst, een discipline, een recreatieve of sociale activiteit, een fitnesprogramma, een soort van zelfverdediging of vechtsport en een manier van leven. Judo betekent al deze dingen en nog veel meer.

JUDO is duo. Samen trainen, samenwerken, van elkaar leren, verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van elkaar ofwel “met elkaar”, maar ook “tegen elkaar”, bijvoorbeeld bij een wedstrijd. Het leren omgaan met verschillende situaties is van groot belang bij judo maar ook in de huidige samenleving.

JUDO is een activiteit die het hele jaar rond door jong en oud, man en vrouw, validen of minder validen beoefend kan worden. Vele mensen die ouder zijn dan 60 jaar genieten nog steeds van de sport, maar ook de hele jonge jeugd.

JUDO ontwikkelt zelfdiscipline en respect voor jezelf en anderen. Judo zorgt voor zelfvertrouwen, concentratie, maar ook lichamelijke coördinatie, kracht en flexibiliteit.

Als u of uw kind interesse heeft gekregen in judo, is er een mogelijkheid om bij KODOKAN drie keer gratis mee te trainen tijdens een judo-les. Kijk voor meer informatie op onze website www.kodokan-sintanthonis.nl of bezoek onze facebookpagina.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.